دکتر غلامرضا محمدی

پاسخ دکتر غلامرضا محمدی به ۱۰ سوال مهم درباره ایمپلنت

۱- ایمپلنت دندانی چیست؟

ایمپلنت ها پایه هایی از جنس تیتانیوم خالص هستند که درون استخوان فک گذاشته می شود و جهت نگهداری روکش هایی که جایگزین تاج دندان می شوند استفاده می شوند این ریشه های مصنوعی پس از اینکه در استخوان محکم شدند، دندانهای جدید روی این ریشه ها نصب می گردند و این دندان ها کاملاً از هر نظر شبیه دندانهای طبیعی هستند و احساس می گردند. این روکش ها بطور ثابت توسط چسب های دندانپزشکی به ایمپلنت چسبانیده می شوند. همچنین در مواردی که برای دندانهای مصنوعی فرد گیر کافی نداشته باشد، میتوان از ایمپلنت های باریک یا مینی ایمپلنت ها به عنوان محل گیز مناسبی جهت صابت نگهداشتن دندان مصنوعی استفاده نمود.

۲- در چه مواردی از ایمپلنت استفاده می شود؟

  1. فاصله بین دندانهای جلو در اثر از دست رفتن یک دندان بطوری که دندانهای مجاور آن طبیعی باشند.
  2. فاصله زیاد بین دندان ها در اثر از دست رفتن یک یا بیش از یک دندان بطوری که دندان های مجاور آن طبیعی باشند.
  3. زمانی که یک یا بیش از یک دندان از انتهای هر قوس دندانی از دست رفته باشد و تنها یک سمت، دندان طبیعی باشد.
  4. زمانی که کلیۀ دندانهای یک یا هر دو فک از دست رفته باشد.

۳- مزایای داشتن ایمپلنت دندانی چیست؟

ایمپلنتهای دندانی جایگزین مناسبی هستند برای:

  • کسانی که با دندان مصنوعی متحرک نم یتوانند عمل جویدن را براحتی انجام دهند.
  • کسانی که دندانهای خود را از دست داده اند و نمی خواهند دندان مصنوعی متحرک داشته باشند.
  • کسانی که احتیاج به بریج (پروتز ثابت) دارند ولی نمی خواهند دندان های سالم مجاور جای خالی دندان از دست رفته شان آسیب ببیند یا تراشیده شود.
  • کسانی که تمایل به داشتن دندان هایی با مشابهت خیلی نزدیک به دندانهای طبیعی دارند.

۴- چه مواردی را در انجام ایمپلنت های دندانی باید دانست؟

اکثر ایمپلنتها در یک جلسه گذاشته می شوند و جلسات پس از آن جهت معاینه و چکاپ می باشد تا زمانی که وقت انجام پروتز یا قسمت دندانی ایمپلنت فرا برسد و این قطعه به عنوان دندان همیشگی نصب گردد. در بعضی موارد استخوان شخص ضعیف است و باید بوسیله مواد استخوانی تقویت گردد، که این امر یا قبل از قراردادن ایمپلنت ها تحت بی حسی موضعی انجام می گردد دندانهای موقت در جای خالی می توانند قرار گیرند تا زمانی که ایمپلنت خود دارای رویه ی دندانی شود. این زمان بین ۲ ماه تا ۵ ماه میتواند باشد.

۵- آیا ایمپلنتهای دندانی نیاز به مراقبت ویژه دارند؟

اصولاً ایمپلنتهای دندانی باید از همان توجه و مراقبتی برخوردار گردند که در دندان های طبیعی انجام می گردد. اگرچه ایمپلنت مثل دندان دچار پوسیدگی نمی شوند ولی میکروب های دهانی می توانند تحت شرایطس به لثه اطراف ایمپلنت آسیب برسانند و اگر اقدامی صورت نگیرد حتی باعث به خطر افتادن ایمپلنت شوند. پس توجه و مراقبتی شخصی بطور روزانه در کنار مراجعات زمانبندی شده به دکتر مربوطه جهت چکاپ ضرورت دارد. پس تا وقتی که تصمیم به مسواک زدن ندارید، برای نصب ایمپلنت مراجعه نکنید.

۶- جهت انجام جراحی تمام فک ایمپلنت در یک جلسه، چند روز باید مرخصی گرفت؟

عمدتاً روز جراحی و روز بعد از آن بایستی از انجام کارهای روزمره و مشکل جلوگیری شودو شخص استراحت داشته باشد. با این حال خیلی از بیماران ما روز بعد از جراحی را به محل کار می روند، این یک تصمیم شخصی است،‌در اختیار شما. البته در این مرکز بسیاری از کارها بدون جراحی به تضخیص دکتر انجام می گردد.

۷- یک کاندیدای مناسب باید دارای چه شرایطی باشد؟

سلامت کلی بدن، لثه های سالم و مقدار کافی استخوان برای جوش خوردن ایمپلنت. بعضی مردم چنان استخوان فک شان را از دست داده اند که تنها راه موجود برای درمان آنها ایمپلنت است ولی پیش از آن باید استخوان به روشهای خاصی تا اندازه مطلوب بازسازی شود و همکاری بسیار مناسب در جهت مراقبت از ایمپلنت ها و لثه های اطراف آنها شامل مسواک زدن روزانه و کشیدن نخ دندان، لازم است. همین طور ویزیت های منظم از سوی دندانپزشک هم مهم است.

به طور کلی افرادی که مناسب دریافت ایمپلنت نیستند شامل: افراد بسیار جوانی که فک آنها به حد کافی رشد نکرده است،‌بانوان باردار، افراد الکلی یا معتاد، افرادی که بیماری های مزمن مثل دیابت و هموفیلی و بیماریهای بافت همبند داشته اند افرادی که داروهای خاصی مثل استروئید و کورتن استفاده می کنند و افرادی که دندان قروچه مرتب شدید شبانه دارند،‌احتمال شکست ایمپلنت زیاد است.

۸- کاشت دندان در استخوان تحلیل رفته ، انجام پذیر است؟

در بیمارانی که مشکلات و بیماری های سیستمیک ندارند نیز ممکن است که استخوان های فک پس از کشیدن دندان، تحلیل برود که این میزان در سال اول پس از کشیدن دندان بیشتر از سال های بعد است. در افرادی که استخوان تحلیل رفته و نیاز به جایگزینی ایمپلنت دارند درمان موفق ایمپلنت میسر نخواهد شد،‌مگر با بازسازی استخوان،‌که این امر بر جایگزینی ایمپلنت اولویت دارد. جایگزینی استخوان،‌یعنی یک نسج زنده اغلب دشوارتر از جایگزینی دندان است. در صورتی که به این امر توجه نشود ایمپلنت،‌چه به صورت فوری چه به صورت تأخیری حتی پس از چند سال دچار مشکل خواهد شد.

۹- آیا امکان گذاشتن ایمپلنت بدون جراحی لثه وجود دارد؟

(Flapees) در صورتی که بیمار از تراکم استخوانی مناسب در نواحی مورد نیاز ایمپلنت برخوردار باشد امکان گذاشتن ایمپلنت بدون جراحی و بخیه وجود دارد.

۱۰- آیا امکان قرار دادن روکش بلافاصله بعد از ایمپلنت جهت کاهش طول دوره درمان وجود دارد؟ (Immediate load )

بله در صورتی که اطراف ایمپلنت از استخوان کافی برخوردار بوده و امکان جابجایی ایمپلنت و حذف نیروهای جانبی صورت وجود داشته باشد این امکان وجود دارد که بلافاصله بعد از گذاشتن ایمپلنت، روکش آن نیز تحویل شود).

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *